Znamenitosti u okruženju

http://www.apartmanmodena.com

Novi Sad
Novi Sad je glavni grad Autonomne pokrajine Vojvodine, drugi po veličini u Srbiji, u kome živi između 300 i 400 hiljada ljudi.

Petrovaradinska tvrđava
Petrovaradinska tvrđava, izuzetno ostvarenje fortifikacijskog graditeljstva XVIII veka, predstavlja jedno od najsloženijih, najvećih i najbolje očuvanih artiljerijskih bastionih utvrđenja ovog dela Evrope.

http://www.apartmanmodena.com

Sremski Karlovci
Od 16. veka Karlovci su postali jedno od crkvenih središta srpskog naroda. Danas su Karlovci ostali važan kulturni i duhovni centar.

Vojvodina
Vojvodina se ubraja među najbogatije lovne regione na teritoriji bivše Jugoslavije. Na lovištima u Vojvodini se mogu naći primerci krupne divljači kojih odavno više nema u Evropi.

http://www.apartmanmodena.com

Fruška gora
Manastiri Fruške gore su jedinstvena grupa sakralnih objekata nastala u periodu od XV do XVIII veka. Od 35 do danas je sačuvano 16.

Obedska bara
Na području Obedske bare postoje desetine vodenih, močvarnih, šumskih i livadskih zajednica sa najzanimljivijom zajednicom ptica, 91 vrstom gnezdarica i 128 vrsta prolaznica, zimovalica i lutalica. Ukupno je prebrojano oko 58.000 parova ptica.